رفسنجانی خاطرات خود از 'مسائل مهم' را کجا ثبت می کند؟
نوشته شده توسط : breketid
هاشمی رفسنجانی

اکبر هاشمی رفسنجانی می گوید که برخی خاطرات خود در مورد مسائل حساس را به طور جداگانه و در "یک تقویم کوچک" ثبت می‌کند

اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ایران گفته است که بعضی "مسائل مهم" را "به خاطر مسائل امنیتی و مصلحت کلی کشور" در تقویم خاطرات روزانه‌ خود که برای انتشار تنظیم می شود، ثبت نمی کند.

وی در مصاحبه با شماره جدید ماهنامه مهرنامه افزود که این‌گونه مسائل را به طور جداگانه و در "یک تقویم کوچک" می نویسد تا در هنگام چاپ خاطرات، "اگر مصلحت کتمان برطرف شده باشد" مطالب هر دو تقویم تلفیق شوند.

دفاتر خاطرات روزانه آقای هاشمی رفسنجانی، از سال ها پیش به کوشش عده ای از نزدیکان او منتشر می شود و آخرین شماره این خاطرات که منتشر شده، مربوط به سال ۱۳۶۸، سال آغاز رهبری آیت الله خامنه ای بوده است.

خاطرات این مقام سیاسی، تاکنون خوانندگان زیادی داشته و محل رجوع بسیاری از ناظران بوده است. این در حالی است که عده ای از منتقدان اکبر هاشمی رفسنجانی، وی را متهم می کنند که در خاطراتی که منتشر می کند، روایت هایی یک جانبه یا ناقص را از وقایع تاریخی ارائه کرده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگوی جدید خود با مهرنامه، هدف از تلاش برای ثبت "۳۰ سال" خاطرات خود را "حفظ تاریخ انقلاب" از "گزند تاریخ نگاری نااهلان انقلاب" دانسته است.

یادآوری نامه محرمانه به آیت الله خمینی

"رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگوی جدید خود با مهرنامه، هدف از تلاش برای ثبت '۳۰ سال' خاطرات خود را 'حفظ تاریخ انقلاب' از 'گزند تاریخ نگاری نااهلان انقلاب' دانسته است"

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مصاحبه اخیر خود در مورد تغییر قانون اساسی ایران در سال ۱۳۶۸ گفته است که پیش از درگذشت آیت الله خمینی، در نامه ای به رهبر سابق ایران از او خواسته بود که در زمان حیات خود تکیف چند موضوع مهم و از جمله تغییر قانون اساسی را روشن کند.

وی اظهار داشته: "امام در یک حکم صریح، هم اعضای شورای بازنگری و هم موارد مورد اصلاح را معین فرمودند و این موضوعات بعدها توسط آیت‌الله خامنه‌ای تکمیل شد."

طبق قانون اساسی قبلی جمهوری اسلامی، رهبر ایران الزاما می بایست جزو مراجع تقلید شیعه می بود، ولی در بازنگری این قانون در سال ۱۳۶۸، این شرط حذف شد و به این وسیله، راه برای به رهبری رسیدن علی خامنه ای که مرجع تقلید نبود فراهم آمد.

اکبر هاشمی رفسنجانی در مصاحبه دیگری در فروردین ماه گذشته، با اشاره به نامه خود به آیت الله خمینی پیش از درگذشت او، حل "مساله رابطه با آمریکا" را یکی از درخواست های خود از رهبر سابق ایران دانسته بود.

وی در آن مصاحبه، بدون اشاره به موضوعات دیگر این نامه، گفته بود که در مجموع، خواستار تعیین تکیف هفت موضوع قبل از درگذشت آیت الله خمینی شده است. به گفته آقای رفسنجانی، وی در نامه خود به رهبر سابق ایران نوشته بود: "[اینها] گردنه‌هایی است که اگر شما ما را عبور ندهید، بعد از شما عبور کردن مشکل خواهد بود."

"رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته که پیش از درگذشت آیت الله خمینی، در نامه ای به رهبر سابق ایران از او خواسته است در زمان حیات خود تکیف چند موضوع مهم و از جمله تغییر قانون اساسی را (که منجر به رهبری آیت الله خامنه ای شد) روشن کند"

او تاکید داشت که نامه به آیت الله خمینی را به صورت دست‌نویس - و نه تایپی- تهیه کرده تا کس دیگری از محتوای آن مطلع نشود، که نشان از حساسیت بالای موضوعات ذکر شده در نامه دارد.

بازگشت سایت هاشمی رفسنجانی

قسمت هایی از خاطرات رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام که تاکنون منتشر شده، درسایت شخصی وی در دسترس مخاطبان قرار دارد.

این سایت، در صفحه اول خود به طور منظم بخش هایی از خاطرات آقای رفسنجانی یا اظهار نظرهای گذشته وی را در مورد موضوعات روز انتخاب و برجسته می کند که برخی ناظران، چنین انتخاب‌هایی را نوعی اظهارنظر غیرمستقیم در مورد مسائل روز کشور تلقی می کنند.

سایت اکبر هاشمی رفسنجانی در دی ماه گذشته فیلتر شد و غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضاییه، در مصاحبه ای تایید کرد که این برخورد، توسط "کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اینترنتی" صورت گرفته است.

این کارگروه، وظیفه کنترل محتوای اینترنت را بر عهده دارد و از شش وزیر دولت، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان صدا و سیما، یک نماینده از شورای عالی انقلاب فرهنگی و دادستان کل کشور تشکیل شده است.

"فیلترینگ سایت اکبر هاشمی رفسنجانی، از اواخر خرداد گذشته رفع شده و این سایت در حالی در ایران در دسترس قرار گرفته که خطبه های نماز جمعه ۲۶ تیر، که دلیل فیلتر شدن سایت عنوان شده بود، همچنان در آرشیو آن موجود است"

پس از انتشار خبر فیلتر شدن پایگاه اطلاع رسانی اکبر هاشمی رفسنجانی، محمد هاشمی برادر و مسئول دفتر وی گفت که از این پایگاه خواسته شده که "خطبه‌های آخرین نماز جمعه" آقای رفسنجانی را حذف کند و در پی تن ندادن مسئولان سایت به این درخواست، سایت فیلتر شده است.

آخرین خطبه های نماز جمعه رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، در ۲۶ تیر ۱۳۸۸ خوانده شد.

وی در آن خطبه ها خواستار آزادی دستگیر شدگان بعد از انتخابات و فراهم شدن فضایی برای بیان دیدگاه های مختلف در رادیو و تلویزیون دولتی ایران شد و مخالفان دولت ایران، با حضور گسترده در این نمازجمعه، به سر دادن شعارهای اعتراضی پرداختند.

فیلترینگ سایت اکبر هاشمی رفسنجانی، از اواخر خرداد گذشته رفع شده و این سایت در حالی در ایران در دسترس قرار گرفته که خطبه های نماز جمعه ۲۶ تیر، همچنان در آرشیو آن موجود است.

هم اکنون یکی از شش تیتر اصلی – متغیر – این سایت، به تجدید انتشار مصاحبه ای از وی در سال ۱۳۸۴ اختصاص دارد که در آن، نسبت به "خالی شدن نماز جمعه از خاصیت واقعی" هشد ار داده است.





:: برچسب‌ها: سیاتل , نشان , سیاه و سفید ,
:: بازدید از این مطلب : 263
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 19 تير 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: